În perioada 9-11 mai, un grup de zece studenţi ai specializării Sociologie din cadrul Universităţii din Craiova a participat la ediţia a XI-a a Simpozionului Naţional „Student, ştiinţă, societate“, organizat de Universitatea din Petroşani. Însemnătatea acestui eveniment a fost evidenţiată de prezenţa a numeroase instituţii academice – peste 11 centre universitare, care au fost reprezentate de peste 100 de participanţi.
Printre acestea s-au numărat Universitatea din Petroşani, Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Piteşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu şi Universitatea „Valahia“ din Târgoviște. Au fost prezenţi, de asemenea, studenţi ai Academiei de Studii Economice din Moldova, ai cărei reprezentanţi au dorit să participe la un eveniment cu acoperire naţională din România.
Continuând ceea ce a devenit deja o tradiţie, studenţii sociologi craioveni au obţinut numeroase premii, fapt care ilustrează nivelul de pregătire al Şcolii Sociologice de la Craiova, întemeiată de prof.univ. dr. Dumitru Otovescu, în 1995. Grupul de studenţi a fost însoţit de trei cadre didactice ale Universităţii din Craiova, specializarea sociologie: lect. univ. dr. Gabriel Pricină, asist. univ. dr. Gabriela Ilie și asist. univ. drd. Cristina Ilie.
Din cele nouă premii acordate la Secțiunea sociologie, cei zece studenţi craioveni au primit trei premii I, două premii II și un premiu III. Premiile I au fost obţinute de Mihai Pricină (anul II), coordonat de prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, cu lucrarea „Tendinţe ale mişcării naturale a populaţiei“,  de Maria-Isabela Buşe şi Costel-Cristinel Buşcă (anul I), care au prezentat lucrarea „Structuri educaţionale. Organizare şi adaptare la cerințele pieţei locurilor de muncă“, coordonaţi de asist. univ. dr. Gabriela Ilie, şi de Mihai Pretorian și Adrian Mirea (anul I), care au prezentat lucrarea „Manipularea politică prin mass-media în timpul campaniei electorale. Studiu de caz: alegerile prezidenţiale din 2009“, coordonați de asist. univ. dr. Gabriela Ilie.
Cele două premii II au fost adjudecate de studentele Iulia Gagiu şi Camelia Marin (anul II), care au prezentat lucrarea „Elemente ale identităţii etnice şi culturale a romilor“, şi de Alina-Anca Micu (anul III), cu lucrarea „Repere sociologice şi psihologice în devianţa juvenilă“.
Premiul III a fost obținut de Ştefan Gheorghe (anul I) cu lucrarea „Devianţa socială. Crima şi criminalitatea“.
Studenţii craioveni au fost apreciaţi de către moderatorii secţiunii Sociologie şi au fost felicitaţi public de preşedintele comisiei, lect. univ.dr. Irinel Stegar.
În afară de competiţia propriu-zisă, participanţii au avut parte de activităţi de socializare, ce au constat în jocuri de societate, karaoke şi o interesantă demonstraţie de teatru interactiv susţinută de actori cunoscuţi din Capitală, cum ar fi Alex Moustache, de la Teatrul Naţional București şi Radu Ciobănaşu, de la Teatrul Mic. În ultima zi, organizatorii le-au oferit şi o excursie, care a cuprins importante obiective turistice din Valea Jiului şi Ţara Haţegului: Peştera Bolii, Hidrocentrala Râul Mare-Retezat, situl arheologic Sarmizegetusa Ulpia Traiana, biserica medievală de la Densuş şi Mănăstirea Prislop.
Toate acestea au fost posibile prin eforturile comitetului de organizare coordonat de prof. univ. dr. Mircea Baron, decanul Facultăţii din Ştiinţe din Petroşani, cu sprijinul rectorului Universităţii din Petroşani, prof. univ. dr. Aron Poanta, şi al prorectorului, prof. univ. dr. Victor Arad.